ПРИ СТАВНИ ПРОБЛЕМИ

Главната задача на физическите упражнения в ЙОБОЛ е запазване на гъвкавостта на  ставите и от там – на подвижността на тялото. Естествено, това зависи и от физическите дадености, които не сме си избирали, но с известни усилия от наша страна можем да подобрим. Нормално е обаче, след известна възрастова граница (65, 70, 75 – различна за всеки), тялото ни да започне постепенно да отказва да ни се подчинява в същата степен, както го е правило през младостта. Нали сте чували различни варианти на истината, че

„Тялото ни остарява толкова бързо, че душата не успява да го последва“ 🙂

И точно защото продължаваме да се чувстваме по-млади, отколкото действително сме, си заслужава да продължим усилията, за да забавим максимално ентропията. Но съобразявайки се с факта, че тялото ни вече не е същото.

Така че затрудненията да изпълняваме някои от упражненията със същата амплитуда и по същия начин, както когато сме ги усвоили, не значи, че те трябва изцяло да се изоставят. Просто ги модифицирайте и ги пригодете към новите дадености.

Главната причина за загуба на гъвкавостта и подвижността на ставите (понякога съпроводено с болки), е тяхното „износване“, от което не може да се избяга напълно. Можем обаче да правим усилия, за да запазим достатъчна подвижност колкото е възможно повече.

Освен упражненията, за проблемите със ставите може да помогне добавянето на някои вещества, които не се срещат често в ежедневното ни меню, а и усвояването им е затруднено. Става дума за елементите бор и магнезий.

(БОРАКС)

За да не преписвам с копи-пейст най-важното от  подробната и задълбочена статия по въпроса за БОРА и БОРАКСА (който го съдържа), направо ще ви насоча към сайта ЗДРАВНИЦА, където можете да я прочетете.

В многобройните коментари, някои от които от авторите на статията, можете да научите и за ползите от комбинираното приемане на БОР и Магнезий, за който има отделна страница там.

След препоръчания 3-месечен прием, аз почувствах известно раздвижване и намаляване на болките в ставите, без да забележа никакви странични нежелани ефекти. Но понеже организмът на всеки е различен, моля да споделите тук личните си впечатления. Аз мисля да го повторя след някой и друг месец. Но естествено след 70-те не може да се очаква възвръщане на младежката подвижност, а само подобряване на съществуващата, което също не е малко.

Боракс намерих много лесно в аптека и струва стотинки, а Магнезий в предлагания вид може да се намери само в някои от големите градове или да си го поръчате от ЗДРАВНИЦА, както направих аз.

Ето къде е страницата за Боракса в ЗДРАВНИЦА, а тази за Магнезия вече лесно ще  откриете в сайта им:  http://zdravnaakademia.blogspot.bg/2014/05/blog-post_11.html

Реклами