ДА ПОДОБРИМ НАСТРОЕНИЕТО СИ

Понеже повечето хора са материалисти, ще започна с няколко предложения за тях. 

Вземете пачка с банкноти от по 100 лева (още по-добре ако са по 500 евро) и започнете да ги броите. Бройте ба-а-а-авно, като се любувате на всяка банкнота – не сме тръгнали за рекорд на бързо броене, а го правим с „лечебна“ цел.

Ако почувствате, че броенето не помага достатъчно, можете да разпръснете банкнотите по пода и да се разходите или дори да легнете върху тях. Не е необходимо да се хвърляте от високо, защото евентуалните натъртвания могат да възпрепятстват процеса на подобряване на настроението – просто легнете и се потъркаляйте отгоре им. Някои твърдят, че на голо ефектът бил по-голям, но това явно е индивидуално. 😉

Ако по някаква случайност нямате банкноти, можете да пренасочите вниманието си към положителни емоции, като съзерцавате билет от лотарията или фиш от тотото. Може и единичен фиш, стига да не е от миналия тираж. Представяйте си какво бихте направили с голямата печалба!

Идеалистите могат да изберат някоя от следните възможности:

Седнете удобно (на спокойно и уединено  място) и се отпуснете. Концентрирайте вниманието си върху онзи символ, който ви е най-близък – кръст, полумесец, шестолъчна звезда, изображение на Буда, Шива и т.н.

Ако не сте религиозни в традиционния смисъл, можете да използвате други образи, съответстващи на предпочитанията ви, като например тези на Маркс, Ленин,  Рузвелт, Мао, Де Гол, Ким Ир Сен и т.н.

А сега сериозно, защото дори и чувството за хумор не е панацея, въпреки че определено помага.

Каквато и да е причината за лошото ви настроение, най-важно е първо да се опитате да я отстраните. Обърнете се към специалисти при необходимост. Ясно е, че ако е физиологична (или пък психологична), проблемът е сериозен и е невъзможно да бъде решен бързо и лесно. Във всички случаи обаче, паралелно с провежданото лечение, най-добре ще е да отвлечете вниманието си от проблема, като насочите мислите си към нещо, за което сте сигурни, че ще ви изпълни с положителни емоции. Прилагането на някои от духовните практики, описани в сайта, може да ви бъде от полза за това.

Да послушате любима музика или да изгледате някой комичен или романтичен филм у дома вече е достъпно за много хора. Четенето на хубава книга също ви потапя в друг свят и отвлича вниманието ви от проблемите в този. Физическите упражнения и разходките сред природата също са доказано подходящи средства в подобни ситуации.

Всичко това все пак изисква време или да са налице някои условия. Има обаче една възможност за постигане на бърз ефект във всеки един момент и това е техниката на Норбеков. Тя е съчетание от стойка, усмивка и положително мислене. Може да се практикува лесно и навсякъде – в покой и в движение, у дома и на улицата. Ето как:

Изправете гръбнака, разтворете раменете и повдигнете гърдите (без да прекалявате с пъченето), като същевременно се усмихвайте. Докато правите всичко това, мислете за своята уникалност, за хубавите неща, които са ви се случвали, за хубавите неща, които сте постигнали сами и за хубавите неща, които ви предстоят.

Обърнете специално внимание на усмивките. Между емоциите и подсъзнанието ни, от една страна, и техните външни проявления, има не само пряка, но и обратна връзка. Усмивката всъщност е гримаса – външен израз на задоволството ни от нещо хубаво. Когато започнем да се усмихваме съзнателно, това по обратен път се отразява и на настроението ни и го подобрява. Аналогичен е случаят с „нарочните“ прозявки, за които става дума в КАК ДА ПРЕБОРИМ БЕЗСЪНИЕТО.

Разбира се, освен да опитвате със собствени сили, винаги можете да потърсите и „помощ отвън“. Става дума за общуване с любими хора и с верни приятели, за посещения на концерти, изложби, спектакли, тържества и т.н., и т.н.

Добро настроение ви пожелавам! 🙂

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.