За простатата

ВНИМАНИЕ! За „нов“ ефективен способ срещу аденом на простатата можете да прочетете в СОЛНИ ПРЕВРЪЗКИ .

Солните превръзки на мен не ми подействаха, което не значи, че за друг няма да са от полза – всички сме различни. За трети ден пия запарка от Многоцветна върбовка и мисля, че вече има  известен ефект. Ако се подобря още, ще дам повече информация. (1.09.1019)

Комплексът от упражнения за простатата съм срещал в различни сайтове, но никъде не е бил посочен авторът му. Въпреки това, повечето от упражненията ми се струват логични от физиологична гледна точка, което е причината да ви ги предложа. В сайта, към който ви насочвам, освен упражненията има още много полезна информация за болестите на простатата.

Правя някои от упражненията (2,3,6,7,12)  и мисля, че имат известен ефект. Не съм съвсем сигурен, понеже вземам и други мерки по въпроса. Знаете, че когато се прилагат разнообразни средства, не може да се определи кое точно е помогнало. А може би пълният ефект ще се получи след практикуване на пълния комплекс?!

Упражнение за простатата на Петров

Наскоро в здравния сайт plus.bg попаднах на интересен коментар под статия за простатата. Коментарът беше подписан от „Петров – Натуропат“. В него той предлага едно упражнение за простатната жлеза, което не бях срещал другаде. Издирих координатите му в интернет и след разменената кореспонденция получих поисканите от мен уточнения. А също и разрешението му да публикувам упражнението тук, за да е от полза на нуждаещите се посетители на сайта.

 (+) Препоръчва се за предпазване от усложненията с простатната жлеза, характерни за повечето мъже с напредване на възрастта. Би могло да окаже благоприятно въздействие и при АДЕНОМ на простатата.

(-) !Няма данни за противопоказания. Естествено, не трябва да се прави при скорошни травми в областта на таза, а да се изчака добре да отшумят! Ако имате някакви проблеми в тази област, посъветвайте се с лекуващия лекар, преди да започнете!

(!)  Да се прави в изправено положение или легнал по гръб, с леко разтворени крака. Обхващат се гениталиите в „корена“ им с една ръка и се опъват към корема, по който се плъзга придърпвщата ръка нагоре  и надолу при отпускането. Опъването нагоре е силно и рязко, а  отпускането надолу е без напрежение.

Продължителността може да достигне 5 мин. дневно, като е добре да започнете от 20-ина цикъла и постепенно да ги увеличавате с по 10 на ден, примерно. Ако почувствате някакви болки,  веднага прекратявате упражненията или най-малкото се връщате на по-ниска продължителност.

Чрез упражнението се осъществява вътрешен масаж, който подобрява кръвоснабдяването на органите в тазовото дъно и подпомага отделянето на отработените вещества. За всички онези, на които подобряване на кръвообращението някъде си може да се струва недостатъчно ще напомня, че упражнението Кобра, чрез което се отървах от бъбречните кризи, всъщност точно това и прави – подобрява кръвообращението в областта на бъбреците.

Вмето заключение ще цитирам края на коментара, за който пиша в началото:

„… Тази информация е потвърдена от най висше ниво и проверена от пишещият тези редове, който на 82 год. няма никакви проблеми с простатата.  Петров – Натуропат.“

Нека си пожелаем  и далеч след тази възраст да нямаме такива проблеми. Добре е обаче да не се осланяме само на надеждата това да се получи единствено с пожелания и да правим ежедневно нещо по въпроса.

Пожелавам благоприятно повлияване на ентусиастите и ще се радвам да споделите впечатленията си „след употреба“, както се казва! 🙂

Получих и-мейл с отзив за упражненията ПЕТРОВ, в който се твърди, че мъж с увеличена простата е правил упражненията редовно в продължение на над 6 месеца. Не е почувствал положителна промяна, нито е установена такава при преглед от уролог. От един случай естествено не могат да се правят генерални заключения, а и смият Петров всъщност говори за превантивния ефект от упражненията.

Реклами

2 коментара за “За простатата

    1. Komit Автор

      Оценката е според въздействието. Петров го е правил и няма оплаквания, което говори в полза на превантивния ефект. Потребителят, койото го е ползвал над 6 мес. с надежда за лечебен ефект, не го установява. Това са фактите засега. Ако някой има различни впечатления, нека споделя. Също и ако са в потвърждение на споменатите до сега.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.