ЗА СЪЛЗЯЩИ ОЧИ

Процедурата е лесна, както ще видите по-долу, но спиране на сълзенето не се постига за ден-два. Затова пък е съвсем неагресивна и не виждам как би могла да навреди на каквото и да е.

Веднага ще уточня, че това не е изпробвано от мен, но съм сигурен в източника. В случая става дума за сълзене на очите след имплантиране на лещи в тях, за да заменят потъмнелите от катаракта. Сълзенето дълго не се е повлиявало от назначеното от опериращия офталмолог лечение с антибиотични капки. То обаче престава напълно след почти двумесечно прилагане на следното:

Намокрят се с вода два кръгли памучни тампона (за разгримиране), изстискват се добре и се поставят за 10-ина минути в камерата на хладилника. След това се ляга по гръб и на двете очи се слага по един студен тампон. Когато почувствате, че се затоплят, ги обръщате от другата страна, за да се използва студеният компрес до край.

Така успешно е било отстранено неприятното сълзене, с което антибиотикът не успява да се справи. Може би тази процедура би помогнала за прекратяването му и в други случаи, освен след операция, но на мен ми е известен само този единичен случай. Затова моля всички, които ще  изпробват процедурата, да споделят постигнатите резултати (тук или на моя @дрес – долу в дясната лента на сайта), независимо какви са причините за появата на сълзенето според офталмолозите.

 

Реклами