Гнойни венци

Проблемът е не просто неприятен и пречещ на нормалното хранене, но и плашещ, заради възможните опасни последици. Затова е най-добре да не се прибягва до самодейно лечение с дочути или прочетени способи, а да се отиде при стоматолог.

Лесно се дават съвети, но когато се събудих с оток на венеца в събота сутринта и се оказа, че моят стоматолог ще се появи чак в понеделник (а на друг нямам доверие), се наложи да се задействам.

Не е трудно да се открият в интернет много рецепти за алтернативни методи, но аз ще ви напиша тук само онези, които изпробвах и се убедих лично в тяхната ефикасност.

  1. Нанасяне на пчелен мед върху възпалената област (обилно) и задържането му там, докато постепенно се разтвори.
  1. Жабурене с разтвор от клеева тинктура (спиртен извлек от прополис), като за случая може да е по-концентриран, отколкото при използването му превантивно.

мед

  1. Втриване в участъка от бузата срещу възпаленото място на малко CAMPHOR-SALICYLICUM (от ветеринарната аптека).
  1. Прилагане на ритуала ЛЕКУВАЩА РЪКА.

Редуването на първите две процедури през 2 часа (а другите две 2-3 пъти дневно) в събота и неделя доведе до спадане на отока, а след още 2 дни и до изчезване на всички неприятни симптоми.

Нека уточня, че възпалението не беше тотално, за само външно от едната страна на долната челюст. Не знам каква беше причината и може да е различна от тази на други страдащи и търсещи помощ. Така че моля не гледайте на препоръката като на панацея при всяко възпаление, а само като на начин да си помогнете в момент, когато нямате друга възможност.

Забележка: Не помня кой ми препоръча CAMPHOR-SALICYLICUM за ставни проблеми, но е ефикасно. Понеже те са главно възпалителни, а и мазилото има загряващ ефект, реших да го пробвам и в този случай. Не знам доколко то е допринесло за ликвидиране на възпалението на венеца, но понеже не може да навреди, си позволявам да го препоръчам.

Реклами